Choď na obsah Choď na menu
 


Ako správne kŕmiť korytnačku?

26. 8. 2012

Kŕmenie korytnačky nie je žiadna veda ale je dobré dodržovať pár pravidiel. Aké? a Prečo? tak to sa dozviete v tejto téme.

1. Korytnačku by ste mali kŕmiť vždy zhruba v rovnakom čase. Prečo? Korytnačka bude navyknutá na nejaký režim a nebude sa dožadovať stále potravy škriabaním o stenu akvária keď sa objavíte v izbe.

2.Korytnačku je dobré kŕmiť z ruky. Prečo? Toto sa týka mladých korytnačiek (keď ste dostali už staršiu- 1 alebo 2 roky- už sa nenaučí jesť z ruky). Keď je totiž korytnačka ešte malá ľahko si privykne na váš pach a bude vedieť,že ste to vy, navyše  nemá také silné pohryznutie (malá vám nič nespraví zato keby sa snažíte dospelú korytnačku naučiť jesť z ruky mohlo by vám jej pokúsanie ublížiť- odhryzla by vám čast poduštičky na prste) 

3.Korytnačku je dobré kŕmiť ráno nie večer. Prečo? Korytnačky sú totiž aktívne cez deň, keď sa najedia ráno rozložia si potravu na celý deň a majú dosť energie. Keď ich kŕmite večer tak nerobíte veľmi dobre aj preto, lebo sa im bude ťažšie spať (veď ani vy sa nenapcháte na večer).

4.Korytnačka by mala dostávať dávku veľkosti jej hlavy. Prečo? Logicky menej by ju nenasýtilo a viacej by viedlo k jej prežratiu (nič by sa jej nestalo ale mohlo by jej byť ťažšie od žalúdka).

5.Korytnačka musí mať pestrú stravu. Prečo? Ani by jej nechutilo jesť stále to isté ale hlavne aby mala dosť vitamínov v tele a iných potrebných látok. Je dobré ak máte vitamínový doplnok stravy a jedla minimálne dve rôzne jedlá denne.

PRIESTOR NA VYJADRENIE SA OHĽADNE TÉMY MÁTE MOŽNOSŤ V KOMENTÁROCH. AK JE VÁM NIEČO NEJASNÉ OHĽADOM CHOVU KORYTNAČIEK NAPÍŠTE MI NA E-MAIL vodne.korytnacky@centrum.sk

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

zmena krmiva

(Elena, 28. 11. 2015 22:56)

Dobrý deň, veľmi pekná stránka. som rada, že som vás objavila. Prosím vás, poraďte - korytnačku sme kŕmili Tetra ReptoMin. Teraz som jej kúpila Sera Reptil Professinal Carnivor a vôbec nič nezje. Mám počkať alebo sa vrátiť k Reptominu?
Ďakujem za pomoc.

podakovanie

(tia , 2. 12. 2014 20:41)

Dakujem . Teraz už viem čo mam svojej korytnačke dať.Ale neviem čo jej bude chutiť. Ale ešte si musí zvyknúť na nový domov ked ho mam 2 dni.
A pri tom nemá ani rok