Choď na obsah Choď na menu
 


Tipy na dekorácie do akvaterária/akvária

26. 8. 2012

Veľa dekorácií do akvária pre korytnačky netreba dávať. Ale prečo? Veď každý si hneď povie, že dekorácie akvárium spestria, oživia nech nie je také fádne a nech v nás zanechá aj nejaký ten estetický zážitok. To je síce pravda, ale veľa dekorácí = menší priestor (čím viacej ich do vody dáme tým menší priestor na plávanie bude mať korytnačka). Ale dva osvečené tipy na odzobu vám sem napíšem:

1. Kamene - narozdiel od piesku a štrku sa kamene jednoducho čistia. Kemene však neslúžia len na dekoráciu. Korytnačka sa bude s kameňmi hrať (premiestňovať z miesta na miesto) preto by kamene maly byt menšie ako korytnačka ale nie zas úplne malé aby ich nejedla. Na niektorých odborných stránkach som sa dočítala,že prehltnutie malého kameňa korytnačke neublíži, ba dokonca jej to pomôže s trávením, ale aj tak by som to neriskovala. Každopádne kamene by nemali byť ostré (mohla by sa poškriabať). Najlepšie sú okrúhliaky, ktoré nájdete pozdĺž riek.

Vždy pred použitím (daním kameňov do akvátia) ich opláchnite studenou vodou a následne vyvarte (mohli by na nich byť baktérie).

2.Rastlinky - príjemne oživia vzhľad akvária. Má to však jednu veľkú nevýhodu. Korytnačky ju najprv len ochutnajú a potom ju celú zjedia. Takže treba rátať s tým, že vám vydrží najviac tak pár týždňov. Preto si dávajte pozor aby ste nekúpili jedovatú rastlinu. Čo sa týka umelých rastlín : NEODPORÚČAM. Prečo? Nejedenkrát som čítala alebo dokonca bola svedkom toho, že sa korytnačka zamotala do umelej rastliny a nevedela sa vyslobodiť.

Cena rastliny do akvária: je to individuálne niektoré stoja len okolo 5€ iné zas okolo 10€

AKÚ MÁTE VÝZDOBU V AKVÁRIU? PODEĽTE SA V KOMENTÁROCH SO SVOJIMI TIPMI S INÝMI CHOVATEĽMI.

MÁTE NEJAKÉ OTÁZKY OHĽADOM CHOVU KORYTNAČIEK? NAPÍŠTE MI NA E-MAIL vodne.korytnacky@centrum.sk ODPÍŠEM VÁM EŠTE V TEN DEŇ AKO MI PRÍDE VAŠA OTÁZKA.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.